Местоположение

Банско е разположен в подножието на Североизточен Пирин, на 925 м н. в., под най-високия и красив карст на планината. Най-новият и бързо развиващ се български зимен курорт предлага комбинация от девствената природа на планината и атмосферата на малък град, съхранил очарованието на архитектурно – историческото си наследство. Банско е родно място на известни български будители, поети, писатели, художници, зографи и революционери. Градът е известен със своята самобитност и култура, с оригиналнатa си възрожденска архитектура и местните кулинарни специалитети (бански шашлик, банска капама, бански старец).

Градът Банско се намира на 150 км в южна посока от Международно летище София и на 250 км и в северозападна посока от Международното летище „Македония“ в Солун, Гърция.

Гостите на хотел „Айсберг“ Банско, биха могли да се придвижат до града с автобус като начална точка е Централна Автогара София или Автогара „Овча Купел“. Продължителността на пътя е около 3 часа, а цената на билета варира от 14 до 20 лв.

Пътуването до Банско с автомобил отнема около 2 ½ часа, като главно се следва път E-79.


View Hotel Iceberg – Bansko in a larger map

Коментарите са забранени.